Assegurança de salut col·lectiva: avantatges per a l'empresa i els empleats

Pimemediacion

30 set. 2024

Un dels serveis més apreciats pels treballadors és l'assegurança de salut col·lectiva. Aquest tipus d'assegurança, que permet incloure els seus familiars, no només beneficia els empleats, sinó que també proporciona una sèrie d'avantatges importants per a les empreses.

 

Beneficis de l'assegurança de salut col·lectiva per a l'empresa:

  • Deducció fiscal a l'impost sobre societats: El cost de l'assegurança es pot deduir com una despesa empresarial, cosa que contribueix a reduir l'impost sobre societats.
  • Fidelització d'empleats: En posar els empleats al centre de l'estratègia de l'empresa, se'n millora la satisfacció i la fidelitat, cosa que impacta positivament en l'eficiència general.
  • Millora en la productivitat: L'accés a una assegurança de salut privada permet als empleats gestionar millor el seu temps per acudir a cites mèdiques, cosa que redueix l'absentisme laboral.
  • Compromís amb la responsabilitat social: Oferir aquest tipus de beneficis reforça la imatge de l'empresa com una organització compromesa amb el benestar del seu equip.
  • Alternativa a augments salarials: Per a l'empresa, és més rendible oferir una assegurança de salut que un augment salarial de la mateixa quantia i és una eina eficaç en la negociació.
  • Prevenció a l'àmbit laboral: Contribueix a reduir el nombre de baixes laborals futures i millora la salut general dels empleats, l'actiu més important de l'organització.


Beneficis de l'assegurança de salut col·lectiva per als empleats:

  • Estalvi a l'IRPF: Els treballadors poden estalviar fins a 500 euros anuals a l'impost sobre la renda en invertir en una assegurança de salut.
  • Preus més competitius: Com que es tracta d'una assegurança col·lectiva, els empleats accedeixen a tarifes més econòmiques que a les assegurances individuals.
  • Cobertura familiar: Es permet incloure familiars de primer grau a la pòlissa, la qual cosa amplia el benefici per a la família del treballador.
  • Millor conciliació laboral i familiar: La flexibilitat en l'elecció dels horaris i els dies per a les consultes mèdiques facilita la compatibilitat entre la vida professional i la personal.

És essencial que les empreses, independentment del seu sector o mida, considerin les necessitats dels seus empleats i els beneficis socials que poden oferir per millorar-ne el benestar i la qualitat de vida.

Si estàs interessat a contractar una assegurança de salut per als teus empleats i/o a implementar-la a través d'un pla de retribució flexible, a PIMEC Mediació d'assegurances comptem amb un equip altament especialitzat que avaluarà les circumstàncies de l’empresa, assessorarà i guiarà per contractar l'assegurança de salut que s'adapti a les necessitats de la companyia.

Si vols obtenir més informació de forma gratuïta i sense compromís, omple el següent formulari i un assessor es posarà en contacte amb tu.