Què és l’assegurança de persona clau i quins beneficis aporta a la teva empresa

Pimemediacion

10 abr. 2024

L'assegurança de personal clau (key person) està dissenyada per a empreses que es volen protegir de les conseqüències financeres de l'absència permanent d'un empleat clau. Consisteix en el pagament d'una indemnització a l'únic beneficiari, que és la pròpia empresa, a causa de l'absència d'un empleat anomenat personal clau, les activitats del qual són essencials per a l'empresa i per a la continuïtat de la seva activitat.

 

Beneficis de l'assegurança de personal clau 

En cas de defunció o incapacitat de la persona clau, el pagament de la indemnització a l'empresa permetrà disposar d'una liquiditat necessària per:

  • Compensar les possibles pèrdues financeres resultants d'una baixada de vendes i continuar l'activitat del negoci fins que es reemplaça la persona clau absent.
  • Fer front al venciment de deutes prèviament concertats.
  • Enfrontar-se a les despeses de substitució, reclutament i formació de la persona que el substitueixi.
  • Mantenir la confiança dels bancs, proveïdors, inversors, clients, etc.
  • En cas que la persona clau absent sigui un accionista, permet trobar un nou accionista que compri les accions i assumeixi els drets i les obligacions que tenia la persona clau.
  • L'empresa podrà deduir el pagament de la prima a la declaració d'impost sobre la renda (ISR).

 

És essencial que els negocis de tots els sectors i dimensions analitzin les persones clau quan avaluïn els seus riscos. El personal clau és únic i ha de ser estudiat per determinar la magnitud del risc i fer el càlcul de la indemnització que ha d’assegurar la pòlissa a contractar.

 

Com pot ajudar Pimec Mediació d'assegurances? 

A Pimec Mediació d’Assegurances comptem amb un equip altament especialitzat que avaluarà les circumstàncies de la teva empresa i t'assessorarà i guiarà per contractar l'assegurança de personal clau que s'adapti a les teves necessitats. En cas que estiguis interessat a rebre més informació de forma gratuïta i sense compromís, et convidem a emplenar el següent formulari i un assessor contactarà amb tu.